Voor de zadelpasservice heb ik verschillende combinaties liggen om mee te nemen op consult, en daarnaast heb ik verschillende tweedehands zadels beschikbaar. Van zowel Barefoot als EDIX saddles kan ik alle zadels en combinaties voor je bestellen, dus niet alleen de zadels die ik als testzadels in gebruik heb. Aan de hand van het zadel wat op je paard gepast is en hoe jij het zadel ervaart kan ik je een advies geven wat het beste bij jullie past.

 

Testzadels

 

Barefoot JustAdjust.

Een verstelbaar zadel wat qua model op de Cheyenne lijkt. Dit zadel is ideaal voor paarden met een maat rug 1 met ruiters met zitting maat 2 of voor paarden met verschillende ruiters. De cantle is verstelbaar om de maat aan te kunnen passen en de dijwrongen zijn verplaatsbaar naar de beenligging van de ruiter. De dijwrongen geven extra steun bij snelle bewegingen van het paard, zonder daarbij een brede zit te geven.

Barefoot London.

Een dressuurmodel boomloos zadel. Dit zadel is zeer geschikt voor ruiters die dressuurmatig trainen, kan mee op wedstijd en is vanwege de zachte zit ook comfortabel tijdens lange ritten. Dit zadel is gemaakt van Softleder, dit is soepeler van nubuck waardoor meer close contact gevoel ervaren wordt. De kniestukken passen zichzelf door het Air-pump systeem aan aan de benen van de ruiter. Daarnaast heeft dit zadel verplaatsbare kniewrongen, bij het zadel zitten 2 sets met verschillende maten, ook zonder kniewrongen rijden is mogelijk.

Barefoot Barrydale.

Dit zadel heeft de zit van een dressuurzadel en de uitstraling van een endurance-zadel. Hierdoor is dit zadel zowel geschikt voor dressuurtrainingen als voor langere ritten. De kniewrongen zitten vast aan de verlangde seatsaver waardoor ze veel steun geven en het been in de juiste positie houden. Door de plaatsing op de seatsaver zullen de kniewrongen niet aanvoelen alsof ze tussen je been en het paard in zitten. De Barrydale is verkrijgbaar in zwart Softleder of in nubuck-leren, dan is hij zwart met grijs of bruin met nootbruin.

 

Barefoot WELLington.

Dit is het allernieuwste dressuurmodel, gemaakt van Softleder. Dit zadel heeft een smalle zit en een enkel zweetblad waardoor het een goed close-contact gevoel geeft. De WELLington heeft meer het uiterlijk van een klassiek dressuurzadel doordat de zitting over de gehele bovenkant van het zadel heen gaat.

Barefoot Nevada.

Dit is een western/spaans model zadel met een stoer uiterlijk. De Nevada heeft het grootste oppervlakte van alle Barefoot zadels waardoor de ligging zeer stabiel is, hierdoor wel minder geschikt voor kleinere paarden/ponies. De Nevada heeft standaard dressuursingelstoten.
 
Barefoot Arizona.
Het populairste boomloze westernzadel van Barefoot. Het is een simpel zadel met een makkelijke pasvorm en geeft paard en ruiter veel bewegingsvrijheid. De arizona heeft standaard westernsingelstoten, echter kunnen deze vervangen worden door dressuursingelstoten door een singelconverter te bevestigen.
Barefoot Lazy Mountain.
De Lazy Mountain is hetzelfde zadel als de Happy Valley, alleen heeft dit zadel een knop. Dit is het ultieme Fellsattel met flexibele pasvorm voor het paard en een heerlijk zachte zitting voor de ruiter. Dit zadel is geschikt voor ruiters die zacht en ongedwongen willen zitten, maar door de flexibele steunblokken geeft het toch steun bij onverwachte bewegingen van het paard. Door het toevoegen van een (afneembare) gecontourde tussenlaag krijgt dit zadel een smallere zit. De Lazy Mountain heeft standaard dressuursingelstoten, echter kun je deze vervangen door Tie-straps en Off-billit waardoor je een westernsingel kan gebruiken.
De standaard Lazy Mountain heeft een zitting van bont en een fork. De Lazy Mountain die ik meeneem op passervice is een custom made variant met een lederen zitting en een pommel met handgreep. De bonte zitting van het nieuwe Fellsettel Soft Wolk is echter vergelijkbaar, op deze manier kun je dus beide ervaren en vergelijken.
 
Barefoot Fellsattel Soft Walk
Het allernieuwste model van Barefoot, welke pas sinds dit voorjaar (2018) op de markt is. Dit zadel is een goed betaalbaar Fellsattel en de budget variant van de Lazy Mountain/Happy Valley. De basis is een normale Barefoot-basis waardoor dit een echt zadel is en geen veredelde barebackpad. Dit zadel is al voorzien van een hipsaver voor het smallere zitgevoel en geeft een veilig omsloten gevoel zonder dat je in een houding gedwongen word. Het zadel is van dry-tex.

Barefoot Lexington.

Een dressuurmodel van Barefoot. Aan de achterkant heeft dit zadel verhoogd VPS waardoor een rechte houding van de ruiter wordt afgedwongen. Het zadel is voorzien van vaste kniewrongen en wordt geleverd met nog 2 set kniewrongen die onder het zweetblad te zetten zijn, zo kan het zadel aan iedere ruiter worden aangepast. De Lexington heeft van zichzelf een wat smallere zit.

Barefoot Madrid.

Dit Spaanse zadel is uniek in zijn soort. Zeer comfortabel voor de langere ritten. De zitting is te vervangen door een bonte zitting. Hierdoor is het een zeer comfortabel zadel en aan te passen aan de wensen van de ruiter.

Edix Tiamo.

Het westernmodel van Edix, geheel uit rundleer opgebouwd. Het zadel is uitgerust met smalle rundlederen fenders en rundlederen stijgbeugels. Met unieke drukverdelende singelophanging, welke ook te verschuiven is waardoor de singel op de juiste plek geplaatst kan worden.

 

Edix Libre.

Het dressuurzadel van Edix. Dit zadel heeft verstelbare kniewrongen en een verstelbare cantle waardoor het zadel ook geschikt is om met meerdere ruiters gebruik van te maken. Op deze manier is het zadel altijd goed passend te maken. Bij dit zadel zitten kunststof stijgbeugels en lederen beugelriemen.

Edix Courville.

Dit is het veelzijdigheidszadel van Edix, een zadel dat al lang in de FRA collectie zat en nu mee over gaat naar Edix. Ondertussen is het zadel continu ontwikkeld om uiteindelijk van de beste kwaliteit te zijn. Dit zadel heeft een verplaatsbare cantle, waardoor de zitting aangepast kan worden. Het is een heerlijk zittend zadel welke geschikt is wanneer je zowel in de bak als in de bossen rijd.

EDIX Equis.

Een heel stoer westernzadel, maar toch volledig boomloos. Voor dit zadel is een super sterke kwaliteit buffalo leder gebruikt. Zeer geschikt om westenmatig mee te rijden, maar ook voor de recreant die heerlijke buitenritten rijd.

 

Het zadel is standaard verkrijgbaar in naturel/bruin (zoals op de foto) of bruin.

EDIX Tequiro.

Nog een prachtig en fijn westernzadel, waarvoor een sterke kwaliteit rundleder is gebruikt. Hierdoor krijgt hij een erg stoere look, is slijtvast en comfortabel.

Met unieke drukverdelende singelophanging, welke ook te verschuiven is waardoor de singel op de juiste plek geplaatst kan worden.

 

 

EDIX Oakley

Dit zadel is het allernieuwste zadel van EDIX saddles, een prachtig westernzadel. De basis is wat steviger dan die van de andere zadels, maar nog altijd flexibel en zonder vaste boom.

Het zadel heeft een korte basis met toch een ruimte zit, waardoor het voor veel combinaties past.

EDIX Tudor. Tijdelijk niet beschikbaar en leverbaar.

Dit is feitelijk geen boomloos zadel, maar een zadel met flexibele boom. Op deze manier behoud je toch de flexibiliteit in het zadel, maar meer stevigheid voor de ruiter.

Het zadel is heel anders opgebouwd. Er zit geen pommel in, maar een verwisselbaar kopijzer.

Dit zadel komt qua ruitergevoel dicht bij een gewoon boomzadel en geeft een smalle zit. De basis is zeer kort en de zitting toch ruim. Hierdoor is het zadel geschikt voor paarden met een korte rug.

Trekker Ultimate Luxery

Dit zadel heeft weer een andere opbouw, je hebt het zadel met daar onder de kussens. De kussens zijn er in 2 maten en verplaatsbaar. De pommel is breder en smaller te zetten. Daarnaast is de cantle verplaatsbaar waardoor de zitting groter en kleiner te zetten is.

Dit model heeft een lang zweetblad en afneembare kniewrongen.

Trekker Talent

Dit model heeft juist een heel kort zweetblad en geen knie- of dijwrong.

Dit zadel heeft veel beencontact en veel vrijheid voor de ruiter.

Trekker Aussie

Dit model heeft een kort zweetblad, waardoor er veel beencontact met het paard is. Maar geeft toch veel steun aan de ruiter door de dijwrong die geplaatst is, dit is gemaakt van zacht maar stevig materiaal.

Ghost Veneto

Een heel ander soort (semi) boomloos zadel. De Ghost heeft vanwege de kussens een smallere zit voor de ruiter, zonder het close-contact gevoel te verliezen.

De Veneto heeft lange zweetbladen en is te combineren met de Italy kussens of de Ghost No3 kussens.

Ghost Roma

De Ghost Roma lijkt veel op de Veneto, het zweetblad is net wat anders uitgesneden. Een mooi dressuurzadel wat een stevige zit geeft zonder de ruiter in de gedwongen zit te dwingen.

Ghost Puro

Dit is het nieuwste model van Ghost. Zoals op de foto te zien is met vrijwel geen zweetblad uitgevoerd. Hierdoor heeft de ruiter veel bewegingsvrijheid in het zadel.

Op deze foto is de basis te zien met een andere singelophanging dat de standaard V-ophanging. Uiteraard is de basis uit te wisselen met de kussens en zittingen van Ghost, zo kun je je eigen zadel opbouwen.

Ghost Quilty

De Quitly heeft korte zweetbladen en wel de dijwrongen zoals de Veneto en Roma hebben. Je hebt ook nog de Quivis, deze heeft geen rond zweetblad maar een lichte hoek eraan.

Extra informatie Ghost:

De zadels van Ghost zijn opgebouwd uit een basis, die zijn er 2 soorten verkrijgbaar (het verschil zit hem in de singelstoten) en in 2 maten verkrijgbaar.

Dan is er keuze uit de Italy kussens of de No3 kussens voor onder het zadel. In veel gevallen geeft het paard zelf aan waar zijn voorkeur ligt.

Daarbij kun je een zitting naar keuze uitzoeken.

Ghost maakt alle zadels persoonlijk op verzoek van de klant, daardoor zijn er vele opties mogelijk. Zo is het materiaal, de kleur en de afwerking geheel naar wens te kiezen en kan er een borduurwerk op het zadel of de pad gemaakt worden. In mijn pasassortiment heb ik een aantal zadels en accessoires maar de keuze is dus reuze! Wil je meer weten over de mogelijkheden? Stuur me gerust een mail.

 

Italy kussens

No3 kussens

 

Heb je zelf een boomloos zadel liggen waar je niks meer mee doet? Laat het me weten, ik ruil ook zadels in en ik koop ook zadels in zonder inruil. Mits ze in goede staat zijn, geen beschadigingen behalve de normale gebruikerssporen en bij voorkeur compleet met pad, inlages, pommel/fork. Je kunt alle merken aanbieden, met foto's en vraagprijs of wanneer ik bij je op consult ben. 

 

Ook bemiddel ik bij de verkoop van je oude zadel. Het zadel wordt dan door mij meegenomen naar consulten en uit naam van de klant verkocht. Hiervoor reken ik 10% van de verkoopwaarde, met een minimum van €50,-