De allernieuwste zadels van EDIX, met flexibele SEcross-24 boom.

Deze zadels zijn opgebouwd uit een geheel vergelijkbaar met een boom, maar dan bestaand uit een flexibel kunststof. Hierdoor vormen de zadels zich volledig naar de rug van het paard tijdens het rijden. Door de flexibiliteit geven deze zadels veel schoudervrijheid voor het paard.

Ze werken met kopijzers waarmee het zadel smaller en breder te maken is, maar liefst 7 maten zijn beschikbaar. Van smal naar tonnetjerond. Ze worden standaard geleverd met 5 maten kopijzers, de 2 breedste zijn los bij te bestellen indien nodig. De kopijzers zijn makkelijk zelf te verwisselen als je een beetje handig bent.

Deze zadels hebben ook 'Franse kussens' waardoor ze heel kort zijn.

Ze hebben een hoge lepel en geven daardoor een diepe zit voor de ruiter.

De kussens zijn gevuld met kunstwol en dienen regelmatig gecontroleerd en/of gevuld te worden zoals bij een boomzadel.

Standaard leverbaar in 16,5, 17, 17,5 en 18 inch en zwart en bruin. Andere maten/kleuren/uitvoeringen op bestelling.

Voor deze zadels zijn er vele custom opties beschikbaar, neem hiervoor contact op. Houd rekening met een levertijd van ongeveer 3 maanden en een meerprijs bij custom zadels.

 

Ishya, een dressuurmodel met vaste dijwrong.

Voor de dressuurruiter die graag een vaste en diepe zit heeft is deze Ishya ontworpen. De wrong is stevig maar zacht en zorgt voor een lang en stil been. De wrong is dmv schroeven licht verplaatsbaar waardoor wrong af te stellen is op het been van de ruiter.

Ze kosten €3150,-

Tudor, een dressuurmodel.

Deze uitvoering is qua model vergelijkbaar met de Tudor van de Flex tree lijn, echter heeft deze een hogere cantle en daardoor diepere zit.

Het gebruik van de flexibele boom is ook wezenlijk anders voor de pasvorm van het zadel en het gevoel voor de ruiter.

De kniewrong is verplaatsbaar en uitwisselbaar.

 

Ze kosten €2495,-