Trekker flexible saddle

 

Trekker zadels zijn zogenoemde semi-boomloze zadels. De zadels zijn opgebouwd met een stevige maar flexibele basis. De pommel (voorboogje) is verstelbaar in de breedte en de kussens zijn dmv klittenband af te stellen op de rug van het paard. Je hebt de kussens in 2 maten, 42,5 en 45cm en de cantle is verstelbaar van broekmaat 36 tot 40/42. De zadels zijn er dus in 1 maat voor volwassenen en 1 maat voor kinderen, maar verstelbaar in de zitting.

Deze kussens kunnen niet bijgevuld worden, maar vervang je in zijn geheel wanneer de vulling dun is geworden.

De basis van alle modellen is hetzelfde. De zadels zonder zweetblad vormen wel wat meer mee als de zadels met zweetblad.

De zadels hebben 2 haken waar beugels aan gemaakt kunnen worden, hiermee kun je dus finetunen voor de ruiter. De haken zijn geschikt voor riemen en fenders met smalle ophanging.

Onder een Trekker zadels gebruik je meestal een pad met inlages, in enkele gevallen is dat niet nodig. Welke inlages het beste zijn is afhankelijk van paard en ruiter.

De zadels zijn leverbaar in zwart of bruin of een combinatie zwart/bruin en op bestelling in andere kleuren leverbaar, informeer gerust naar de opties. Er kan gekozen worden uit zilver en brons beslag en een suède of lederen zitting.

De pommel aan de voorkant is functioneel en de zadels kunnen dus nooit zonder zichtbare pommel geleverd worden.

 

Pro Arte, een dressuurzadel met vaste wrong.

De Pro Arte heeft een recht zweetblad met een stevige vaste wrong op het zweetblad. De wrong zorgt voor een mooi recht been van de ruiter.

Ze kosten €1449,-

Ultimate Luxury, nog een dressuurmodel.

De Ultimate Luxury heeft het zweetblad wat ronder gevormd en de wrong is wat te verplaatsen en te vervangen voor een ander model wrong.

Ze kosten €1499,-

True Talent, een minimalistisch zadel.

De True Talent is voor ruiters die graag een vrije zit en been willen hebben, of om te combineren met fenders (met of zonder kniewrong).

Ze kosten €1499,-

Aussie, een zadel voor ruiters die graag steun aan hun bovenbeen hebben.

De wrong voorop het zadel zorgt voor een zeer vaste zit, deze wrong is wel flexibel waardoor het been niet in de verdrukking komt. Verder heeft dit model geen zweetblad en geeft dus veel vrijheid aan het onderbeen, of kan gecombineerd worden met fenders (met of zonder wrong erop).

Ze kosten €1499,-

Ibero, een sierlijk dressuurmodel.

De wrong is vast maar subtieler aanwezig dan die van de Pro Arte, ook is er een verdikking in de knieholte gemaakt voor de plaatsing van het been van de ruiter.

Het geeft hierdoor een vast gevoel zonder erg gedwongen te zijn.

Ze kosten €1799,-

Aussie luxury, een combinatie van de Aussie en de Lurury zoals de naam doet vermoeden.

Voor ruiters die graag veel steun hebben. De wrong op het dijbeen geeft bovenaan steun en de kniewrong zorgt voor steun aan het onderbeen. De kniewrong is licht verplaatsbaar en te verwisselen voor een andere dikte.

Ze kosten €1549,-

Flow, een vergelijkbaar model als de True Talent maar dan met een wat stoerder uiterlijk.

Door het toevoegen van het kussentje op het zweetblad voelt het zadel wat breder aan, echter is dit ook zachter aan het bovenbeen. Het geeft het zadel een stoerdere uitstraling.

Zonder zweetblad, waardoor er makkelijk ook fenders aan gemaakt kunnen worden (met of zonder kniewrong erop).

Ze kosten €1449,-

Pony Aussie, een leuk kinderzadel met stevige zit.

Dit model is bijna hetzelfde als de Aussie voor volwassenen, maar met kleine aanpassingen voor kleinere mensjes :)

Voor kinderen die net leren rijden is dit een ideaal zadel omdat ze de pommel vast kunnen pakken voor steun en de blokken geeft ook nog steun aan de benen. Daarnaast heeft dit model maar een heel kort zweetblad waardoor de echt korte beentjes er toch ook nog onderuit komen.

 

Ze kosten €1475,-

Pony Talent, een leuk simpel kinderzadel.

Deze lijkt erg op de Aussie maar dan zonder de extra wrong op de zitting. Voor kinderen is het fijn om de pommel vast te kunnen pakken. Dit zadel geeft minder steun bij de benen en bevorderd daarmee meer een onafhankelijk zit.

Ook dit zweetblad is erg kort waardoor kinderen met erg korte beentjes er toch mooi onderuit komen met de voetjes.

 

Ze kosten 1449,-

Pony Luxus, een dressuurmodel voor kinderen.

Voor de allerkleinste is het zweetblad te lang en de wrong te aanwezig, maar voor de wat oudere kindjes (vanaf 5/6 jaar ongeveer) is dit een zadel dat veel steun geeft en ondertussen toch een dressuur uiterlijk heeft.

 

Ze kosten €1399,-