De soft tree zadels ogen en voelen in eerste instantie als een boomzadel, maar zijn dat niet. Deze zadels hebben geen vaste vorm in de basis die zadels met een (flexibele) boom wel hebben.

Het deel vooraan waar het kopijzer in gaat en de cantle zijn van een stevig maar licht flexibel kunststof en daar tussen loopt stevig leer waardoor het zadel zijn vorm behoud. Door deze opbouw is een smalle zit gecreëerd. De zadels zijn flexibel maar ook stevig. Door deze opbouw bewegen de zadels mee met de rug van het paard en past het zich aan tijdens het rijden.

Ze werken allemaal met een kopijzer, welke er in 5 maten is. Het kopijzer kun je zelf vervangen als je een beetje handig bent. Ze worden altijd geleverd met een complete set kopijzers.

Ze hebben allemaal kussens gevuld met synthetische wol. De kussens moeten gecontroleerd en zo nodig gevuld worden zoals dat bij een boomzadel is.

Ze hebben allemaal 3 singelstoten, waarbij je de eerste en/of tweede gebruikt icm de achterste afhankelijk van de bouw van het paard. (de andere kun je er makkelijk af halen)

Ook zijn ze allemaal monoblad waardoor je smal zit en veel contact met het paard hebt.

Alle modellen behalve de Tariq hebben 'Franse kussens' waardoor de zadels erg kort zijn in de basis.

Standaard leverbaar in 16,5, 17, 17,5 en 18 inch maar andere maten zijn op bestelling mogelijk.

In de meeste gevallen is het advies om ze te gebruiken icm een pad met inlages, voor mensen die geen afstand kunnen doen van hun berg dekjes zijn er halfpads waar je dekje overheen gaat. Welke inlages het beste zijn is afhankelijk van het paard en de ruiter.

 

Voor al deze zadels telt dat ze standaard leverbaar zijn in zwart en bruin (enkele ook in cognac). Echter zijn er ook veel custom opties, vraag gerust naar de mogelijkheden. Houd hierbij rekening met een levertijd van 3 maanden ongeveer en een meerprijs.

 

Tudor, een dressuurzadel.

De Tudor is uitgevoerd in softleder en met lang zweetblad. De kniewrong zit met velcro in de pocket en is verplaatsbaar en verwisselbaar voor een andere maat.

 

Ze kosten €1845,-

Tudor Icelandic, een dressuurzadel die uitgevoerd is als IJslanderzadel.

De basis en zitting zijn hetzelfde als bij de Tudor, maar de cantle is lager en het zweetblad iets korter.

   

   

  Ze kosten €1895,-

  Emir, het veelzijdige model.

  Dit zadel heeft een korter zweetblad en een iets lagere cantle dan de Tudor en is hierdoor dus veelzijdig. Een fijn zadel voor mensen die wat dressuur, recreatie en ook af en toe een sprongetje willen maken. Ook bij dit zadel is de wrong verplaatsbaar en verwisselbaar.

  Ze kosten €1795,-

  Alydar, het springmodel.

  De Alydar is een echt springzadel en gemaakt om dus ook mee te springen. De opbouw is vergelijkbaar met bovenstaande zadels, maar het zweetblad is meer naar voor afgewerkt en de cantle is laag. Ook dit model heeft een verplaatsbare en verwisselbare wrong.

  Ze kosten €1645,-

  Yasir, een dressuurmodel met dijwrong.

  Dit zadel heeft geen kniewrong maar een dijwrong voor die graag steun wil aan de bovenbenen maar onder vrij zit.

  Standaard uitgevoerd met een geruit zweetblad.

  Ze kosten €1845,-

  Tariq, een dressuurmodel met veel opties.

  De Tariq lijkt in feite erg op de Yasir. Echter heeft de Tariq een anders gevormde dijwrong. Deze dijwrong is iets verstelbaar door een schroefsysteem, en kan zo dus perfect uitgelijnd worden met het been van de ruiter. Daarnaast heeft de Tariq een beugelophanging met 5 standen, hierdoor kan dus helemaal de finetuning voor de ruiter gevonden worden.

  Wat ook anders is zijn de kussens, dit model heeft geen 'Franse kussens' zoals de andere modellen. De vulling is wel gelijk.

  €2245,-

  Tudor kind, een leuk kinderzadel voor de kleinste.

  Verkrijgbaar in kunstleer en softleder.

  Ook hier is de wrong verstelbaar.

  Ze kosten €995,- in kunststof of 1445,- in leer.

  Leverbaar in 14 en 15 inch. Bruin of zwart.

  Alydar kind, het springzadel voor de kleinste.

  Ook deze wrong is verstelbaar.

  Ze kosten €1445,- en zijn leverbaar in 14 en 15 inch. In zwart of bruin.