Barefoot.

 

Barefoot zadels zijn volledig boomloze zadels. Ze hebben panelen links en recht van de ruggengraat waarmee de druk van de ruiter verdeeld wordt en de ruggengraat en schoft vrijgehouden worden. Dit wordt VPS genoemd en wordt sinds 2007 gebruikt.

 

Bij een Barefoot zadel gebruik je altijd een pad met inlages. De inlages zorgen voor een nog betere drukverdeling, schoftvrijheid, ruggengraatvrijheid en zorgen voor extra stabiliteit van het zadel. Welk type inlages het meest geschikt is hangt van paard en ruiter af. De pad bestel je er los bij en hoort te passen onder het model en de maat zadel dat je hebt, standaard zitten er dunne schuim inlages in de Barefoot pads maar die zijn dus indien nodig verwisselbaar. Voor mensen die 100.000 dekjes in de kast hebben liggen en hier toch echt geen afstand van kunnen doen heb je een halfpad waar een gewoon dekje overheen kan.

 

In de zadels gaat een pommel zodat de pasvrom rond de schoft goed is, de pommelmaat is afhankelijk van het paard. De pommel zit in een vak met rits en is daardoor eenvoudig zelf te wisselen. Buiten de pommel om bestaan de zadels geheel uit flexibele materialen en past het zadel zich aan aan het paard.

 

Barefoot zadels komen standaard in de maat 1 en 2, sommige modellen zijn er ook in maat 0. Op bestelling kunnen enkele modellen ook in maat 0 of maat 3 besteld worden. De maat is de lengtemaat en zittingmaat voor de ruiter. Maat 0 is t/m (dames)broekmaat 36, maat 1 broekmaat 36-38, maat 2 broekmaat 40-42 en maat 3 broekmaat 44.

 

Deze zadels hebben allemaal verplaatsbare beugelophanging, hierdoor kun je de beugels plaatsen waar dat voor de ruiter het beste is. Dressuurmodellen worden standaard geleverd met smalle ringen voor smalle beugelriemen en westernmodellen met brede ringen voor brede riemen. Indien gewenst kun je dit uitwisselen en een andere set in je zadel plaatsen.

 

Er zijn modellen ontwikkeld voor dressuur, veelzijdig, western, trektochten en enkele kinderzadels.

 

Tegenwoordig zijn er veel modellen ook in de PRO variant verkrijgbaar, dan is de basis van het zadel hetzelfde maar de zitting is meer in een A-vorm opgebouwd. Hierdoor wordt de zitting smaller voor de ruiter.

 

Op de website van Barefoot Nederland vind je nog meer specificaties. https://barefoot-saddle.nl/

 

Lexington, dit is een dressuurmodel met verhoogd VPS aan de achterkant. Hierdoor kom je als ruiter rechter in het zadel te zitten. Het zadel zit iets smaller dan de standaard Barefoot zadels, maar niet zo smal als de PRO varianten.

De Lexington is verkrijgbaar in zwart nubuckleder in maat 1 of 2. Bij de maat 1 heb je een smal zweetblad en maat 2 een breed zweetblad.

Ze kosten €899,-

Lexington PRO, dit zadel is 1 van de dressuurmodellen. Anders dan de standaard Lexington heeft deze geen verhoogd VPS aan de achterkant.

Ze zijn standaard verkrijgbaar in maat 1 en 2 en in het zwart. Andere maten en kleuren zijn op bestelling.

Ze worden standaard geleverd met een maat M pommel, deze zijn uitwisselbaar.

Het zadel kost €1099,-.

Barrydale, dit is een model dat wat richting dressuur en endurance moddel gaat. Er zitten achterop 3 ringetjes om spullen aan te bevestigen.

De Barefoot Barrydale is verkrijgbaar in 3 kleuren:
Geheel zwart Softleder
Zwart met grijs nubuckleder
Bruin met nootbruin nubuckleder.

Elke kleur is standaard leverbaar in maat 1 of maat 2. Op bestelling ook in maat 0. (Levertijd ca. 3 maanden)

Ze kosten €889,-

Barrydale PRO, hetzelfde model als de Barrydale maar dan met een extra A vorm in de opbouw waardoor de zit een stuk smaller is geworden.

Met 10 D-ringen voor het bevestigen van zadelpads en dergelijke.

 

Verkrijgbaar in maat 1 of 2.
Ze kosten €1089,-

Madrid, een zadel met Spaanse looks. De suède zitting is uitwisselbaar voor een (los aan te schaffen) bont zitting met wrongen, waarmee het een ultiem buitenrijzadel is.

Hij is verkrijgbaar in zwart en bruin, in maat 1 en 2.

Let op: De Madrid wordt standaard geleverd met een pommel maat L in plaats van een maat M zoals de andere Barefoots met pommel. 

Ze kosten €819,-

 

Wellington, dit is een dressuurmodel met smalle zit ingebouwd en een dun zweetblad voor een beter aangesloten been.

De zitting is wel heel anders: deze is smaller gesneden en gaat over de hele bovenkant van het zadel heen, inclusief de cantle, waardoor het zadel een meer klassiek uiterlijk krijgt. De kniewrongen zijn anatomisch gevormd en ondersteunen een correcte beenpositie. Onder de voorgevormde kniestukken kan je indien gewenst nog extra mee geleverde kniewrongen plakken. De positie van de singelstoten kan je zelf wat aanpassen middels de V-singelstoten.

Ze zijn te bestellen in maat 1 en 2 en standaard zwart, bruin is op bestelling mogelijk.

Ze kosten €1279,-

London, een dressuurmodel.

Onder het kniestuk vind je op het onderste zweetblad de verplaatsbare kniewrongen die je naar eigen inzicht kunt bevestigen zodat je je eigen ultieme fijn-afstelling kunt maken. Bij het zadel worden 2 sets wrongen meegeleverd (in 2 verschillende maten).

De Barefoot London heeft achterop 3 D-ringetjes en voorop 3 D-ringetjes voor het bevestigen van allerlei toebehoren en tassen.

 

De Barefoot London is beschikbaar in zwart Softleder in zittingmaat 0, 1 of 2. 

Ze kosten €899,-

London PRO, het dressuurmodel met een smallere zit.

De PRO London is een veelzijdig zadelmodel met Air-Pump kniestukken en verplaatsbare kniewrongen.

 

Verkrijgbaar in maat 1 of 2. Standaard in zwart.

Ze kosten €1099,-

Merlyn, het IJslander model.

De Merlyn is speciaal gemaakt voor ruiters met kortere benen en ponies vanaf ca. 130 cm schofthoogte. Hij heeft een A model en dus een smalle zitting.

De cantle is 2 cm langer dan van de andere modellen van Barefoot.
De Barefoot Merlyn kan vanaf heden besteld worden in maat 0, 1 en 2. Ze kosten €1194,-

Cheyenne, een veelzijdig model in leer of drytex zonder wrongen voor mensen die graag een vrij been hebben.

Drytex is vooral ideaal voor mensen die veel buiten rijden in regen, door water en modder omdat het eenvoudig is af te nemen met een natte spons. Nadeel van kunstleer is dat het slijtgevoeliger is.

Voor veganisten is de DryTex Cheyenne op speciaal verzoek ook met Biothane singelstoten leverbaar waardoor het zadel geheel uit niet-dierlijke producten bestaat. Houd hiervoor wel rekening met een levertijd en meerprijs.


Verkrijgbaar in het zwart in maat 0, 1 of 2.

En in het bruin in maat 1 of 2.

Ze kosten €499,- in drytex en €749,- in leer.

Cheyenne PRO, een veelzijdig model.

De bekende Cheyenne in een nieuw jasje: Barefoot®  PRO - met een smallere zit! 

Dit model is door het ontbreken van kniewrongen ideaal voor ruiters die "vrij" willen zitten en niet van een opgesloten zitgevoel houden.
De benen van de ruiter kunnen in alle vrijheid bewegen.

 

Verkrijgbaar in het zwart in maat 0, 1 of 2.
En in het bruin in maat 1 of 2.

Ze kosten €949,-

Cheyenne Barry, kinderzadel.

Hetzelfde model als de Cheyenne voor volwassenen maar dan in een kindermaat, ook kleiner dan maat 0. Uitgevoerd in DryTex.Het zadeltje is qua lengte geschikt voor ponies vanaf ongeveer 1 meter schofthoogte. Ze hebben een andere vorm pommel voor kinderzadels, die kan vervangen worden door een zachte pommel.
Verkrijgbaar in zwart met bruin of op bestelling in geheel zwart of geheel bruin.

Met broekmaat 140 past dit zadeltje over het algemeen nog goed.

 

Ze kosten €454,-

Bellis en Lily kids, een leuk kinderzadel in DryTex.

Geweldig zadeltje voor kinderen van circa 5 tot 11 jaar. Ideaal om op te leren rijden. Kinderen zitten fijn opgesloten tussen de pommel en cantle van het zadel, kunnen de pommel vasthouden als ze wat extra steun zoeken, en door het ontbreken van een zadelboom kunnen ze hun paard of pony beter aanvoelen en makkelijker leren om de bewegingen goed te volgen. Het zadeltje is qua lengte geschikt voor ponies vanaf ongeveer 1 meter schofthoogte.
Verkrijgbaar in zwart met blauw of bruin met roze.
Zittingmaat X0 Kids. Deze is een maatje kleiner dan de maat 0.

Met broekmaat 140 past dit zadeltje over het algemeen nog goed.

 

Ze kosten €454,-

Just Adjust, een veelzijdig zadel met dijwrong die met klittenband te verplaatsen is en de cantle is verplaatsbaar.

De basis en het ruitergevoel is vergelijkbaar met de Cheyenne. Het verschil is de afneembare en verplaatsbare dijwrong die in de gewenste positie van de ruiter gezet kan worden en de cantle kan naar voor en achter geplaatst waarmee de zitting kleiner en groter gezet kan worden. De zitting heeft ook een laag anti-slip materiaal.


Verkrijgbaar in maat 0-1-2 en maat 1-2-3 en standaard in zwart drytex.

Ze kosten €619,-

Cheyenne 'Mustard', een veelzijdig zadel.

De bekende Cheyenne in een nieuw jasje: Barefoot®  PRO - met een smallere zit! 

Verkrijgbaar in maat 1 of 2.

 

 

Ze kosten €949,-

 

 

 

 

Cherokee, een veelzijdig model.

De Cherokee is een veelzijdigheidszadel met wat western-invloeden in de afwerking.
Dit zadel is 1 van de meest populaire Barefoot-modellen voor veelzijdige ruiters & paarden, je kan er alle kanten mee op!
Onder het kniestuk, vind je op het onderste zweetblad de verplaatsbare klittenband-kniewrongen die je naar eigen inzicht kunt bevestigen zodat je je eigen ultieme fijn-afstelling kunt maken.
De Cherokee heeft achterop 5 D-ringetjes en voorop 3 D-ringetjes.


Deze Cherokee is alleen leverbaar in bruin met zwart. 
Zittingmaten: maat 1 of 2.  

Ze kosten €859,-

Cherokee Classic, een veelzijdig model. Hij is geheel in egaal leer uitgevoerd, dus geen paardenhoofd erop en geen veters eraan. Hierdoor geschikt voor zowel dressuur, buiten rijden en een klein sprongetje.

Onder het kniestuk, vind je op het onderste zweetblad de verplaatsbare klittenband-kniewrongen die je naar eigen inzicht kunt bevestigen zodat je je eigen ultieme fijn-afstelling kunt maken.
De singelstoten zijn voorzien van een V-systeem waardoor je de positie van de singelstoten wat kunt veranderen wanneer je paard een wat verder naar voren of achteren gelegen singelgroeve heeft. 


Alleen leverbaar in geheel zwart en maat 1 of 2.

Ze kosten €859,-

Cherokee PRO, een veelzijdig model met de A opbouw voor smalle zit.

Productinformatie "Barefoot PRO 'Cherokee'"

Met 8 D-ringen, concho's en lederen veters voor het bevestigen van zadelpads, zadeltassen, bepakking, borsttuigen en dergelijke.

De stijgbeugelophanging (met rechthoekige ringen voor 50mm brede fenders en brede beugelriemen) is dankzij een klittenband bevestiging vrij verplaatsbaar tussen zitting en zadel zodat elke individuele ruiter een perfecte persoonlijke afstelling kan maken voor een comfortabele beenligging. 

Verkrijgbaar in maat 1 of 2 en standaard in bruin met zwart, op bestelling ook geheel bruin en geheel zwart mogelijk.

Ze kosten €1054,-

Cherokee PRO Classic, een veelzijdig model met de smalle zit. Maar dan in volledig zwart en zonder het extra paardenhoofdje en de sliertjes, waardoor hij net wat eleganter is om te zien.

Verkrijgbaar in maat 1 en 2 en standaard in zwart,

Ze kosten €1054,-

Lazy Mountain, het ultieme buitenrijzadel. (stiekem mijn favoriet)

Voor ruiters die graag zacht en ongedwongen willen zitten maar toch ook graag super veel steun aan hun zadel willen hebben tijdens snelle bewegingen van hun paard. Je zit zo zacht en stevig als door een wolkje omsloten dat je (bijna) niet meer uit het zadel te krijgen bent.

Ze hebben een extra laagje onder de zitting waarmee je een wat smallere en nog zachtere zitting krijgt.

Leverbaar in zwart of bruin en in maat 1 of maat 2.
Op bestelling kan deze ook in maat X0 (kids), 0 of 3 geleverd worden. Bij interesse: Mail even voor de mogelijkheden.

Ze kosten €1414,-

Happy Valley, ook al een heerlijk zadel maar dan zonder westernknop.

De Barefoot Happy Valley / Lazy Mountain is het ultieme Fellsattel: de anatomisch gevormde basis van de Arizona Barefoot voor een perfecte, flexibele pasvorm op het paard, met daarop een heerlijke zachte zitting die de ruiter zacht omsluit dankzij de flexibele steunblokken.

 

Leverbaar in zwart of bruin en in maat 1 of maat 2. Op bestelling kan deze ook in maat X0 (kids), 0 of 3 geleverd worden.

Ze kosten €1394,-

Soft Walk, een lekker buitenrijzadel met schaapzitting. Hij is ontwikkeld als 'budgetversie' van de Lazy Mountain en Happy Valley en daarom uitgevoerd in DryTex. De basis is een normale Barefoot-basis met VPS waardoor de Soft Walk geen veredelde BareBackPad maar een echt zadel is.

In zwart DryTex met witte schaap zitting.
In maat 1 of maat 2.

Ze kosten €919,-

Lazy Mountain Kids. De Lazy Mountain maar dan in kindermaat.

Geschikt voor kinderen van ca. 3 tot ca. 12-14 jaar, afhankelijk van de bouw uiteraard. Een lekker allround zadel dat zacht zit en door de blokken wat extra steun geeft. Eventueel uit te voeren met pommel met handvat voor kindjes die echt nog wat extra steun nodig hebben.

Ze kosten €1049,-

Arizona, een westernmodel.

 


De Arizona is verkrijgbaar in bruin nubuck-leder in maat 0, 1 of 2.
De Arizona is tevens beperkt in het zwart leverbaar in maat 1 en 2.

 

Ze kosten €889,-

Arizona PRO, een westernmodel met smallere zit.
Het zadel is voorziejn van robuuste RVS D-ringen en de westernrigging (off-billet en tie-strap) is van nylon versterkt met leder.

Met 8 D-ringen, concho's en lederen veters voor het bevestigen van zadelpads, zadeltassen, bepakking, borsttuigen en dergelijke.

Leverbaar in maat 1 en 2, standaard in bruin.

 

Ze kosten €1089,-

Atlanta, de Engels afgewerkte versie van de Arizona. Het verschil zijn de Engelse singelstoten ipv het western systeem en hij heeft een pommel zonder knop.

Lichtgewicht minimalistisch zadel in 2 kleuren bruin. Met uitgesneden paardenhoofdje.

 

De Atlanta is verkrijgbaar in bruin nubuck-leder en in 2 zittingmaten: maat 1 of 2.

Zwart is leverbaar op bestelling, levertijd ca. 1-2 weken.

€849,-

Arizona Nut, een westernmodel. De basis is als die van de Arizona, echter is deze luxer afgewerkt met tooling en heeft hij standaard en suède zitting.

De Arizona Nut wordt geleverd inclusief bijpassende fenders en beugels.

 

Dit zadel is verkrijgbaar in de kleur Nut (dark-oil) in maat 1 en 2.
Let op! De kleur Rose (light-oil) of maat 0 is op bestelling leverbaar, wel staat hiervoor een levertijd van ca. 12 weken.  

€1369,-

Arizona Rose, een westernmodel. De opbouw is hetzelfde als bij de Arizona, echter is de Rose veel luxer afgewerkt.

Hij wordt geleverd inclusief bijbehorende fenders en beugels,
Houdt rekening met een levertijd van ca. 12 weken, dit zadel wordt namelijk alleen op bestelling gemaakt, in de maten 0, 1 of 2.
Vraag even naar de levertijd, soms ligt er iets op voorraad in Duitsland!

 

Ze kosten €1369,-

Virginia Rose, een schitterend flexibel westernzadel met authentieke looks - wordt alleen op bestelling "custom made" gemaakt.

Wordt geleverd met nylon tie-strap en off-billet, inclusief zadelhoes en fenders maar exclusief stijgbeugels.
Er kan gekozen worden uit pommel maat M, L of XXL.
Houd rekening met een levertijd van ca. 12 weken.

De suède zitting is leverbaar in verschillende kleuren en er kan gekozen worden uit 3 soorten tooling (basket / acorn / flower)...of geen tooling.

Leverbaar in maat 1 en 2.
Ze kosten €1499,-

Missoula Nut, een echt westernzadel met authentieke looks - wordt alleen op bestelling "custom made" gemaakt.

Deze zadels zijn gemaakt van super mooi dik en soepel Braziliaans tuigleder, voorzien van een mooie handgesneden tooling, een close-contact suède zitting en hebben een Butterfly skirt model gekregen.Hou wel rekening met een levertijd van ca. 12 weken.

De suède zitting is leverbaar in verschillende kleuren en er kan gekozen worden uit 3 soorten tooling (basket / acorn / flower)...of geen tooling.

Leverbaar in maat 1 en 2.
Ze kosten €1499,-

Arizona Bellis, een kinder westernzadel in dry-tex. Westernzadeltje voor kinderen van circa 3-7 tot 12 jaar.
Het zadeltje is qua lengte geschikt voor ponies vanaf ongeveer 1 meter schofthoogte en kan ook gewoon op grotere paarden gebruikt worden. 
Kleur: zwart met blauw incl fenders en beugels. (voor peuters en kleuters zijn korte riemen te adviseren, de fenders passen vanaf een jaar of 7)
De fork in dit zadel is een speciale compacte uitvoering van de maat L.
Deze kan alleen vervangen worden door de kleine maat zachte pommel.

 

Ze kosten €559,-

Arizona Barry, hetzelfde zadel als de Bellis maar dan in bruin met zwart.

Kinderen zitten fijn opgesloten tussen de pommel en cantle van het zadel, kunnen de zadelknop vasthouden als ze wat extra steun zoeken, en door het ontbreken van een zadelboom kunnen ze hun paard of pony beter aanvoelen en makkelijker leren om de bewegingen goed te volgen. Kinderen worden gestimuleerd en aangemoedigd om snel vol vertrouwen en met een goed evenwicht rond te rijden op hun pony of paard.

Ze kosten €559,-

Nevada, een zadel wat een beetje tussen western/Spaans in zit.

De Nevada heeft de grootste oppervlakte van alle Barefoots, waardoor de ligging zeer stabiel is. Dankzij de anatomisch gevormde ruglijn is de pasvorm zeer makkelijk, maar vanwege de vierkante skirts minder geschikt voor de kleinere ponies.

Totaal 6 D-ringen en 8 lederen veters voor de bevestiging van allerlei toebehoren en tassen. 

De Nevada is verkrijgbaar in zwart of bruin nubuck-leder en in 1 zittingmaat.  

Ze kosten €979,-

Nottingham, een veelzijdig zadel dat wat neigt richting een springzadel.Met een speciaal voor dit zadel ontwikkeld 3-laags VPS ® Systeem (alleen in dit model) voor extra schokdemping en bescherming tegen extreme drukpunten die bij bijvoorbeeld springen voor kunnen komen. Hierdoor uiteraard ook extra geschikt voor ruiters die extreem veel / zwaar in de stijgbeugels staan. Door deze extra ingebouwde bescherming wordt het zadel uiteraard wel iets stugger en wordt het close-contact gevoel iets minder.


Verkrijgbaar in geheel zwart of bruin met zwart.
In zittingmaat 1 of 2, op bestelling ook in maat 3.

Ze kosten €849,-

Nothingham PRO, een veelzijdig zadel dat zich wat meer leent richting een springzadel. Met de smalle zit van de PPO lijn.

Het Nottingham model (met triple VPS) in een nieuw jasje: Barefoot®  PRO - met een smallere zit! 
Dit zadel is gemaakt van zwart Softleder en afgewerkt met zwarte DryTex kunstlederen details.

Met 6 D-ringen voor het bevestigen van zadelpads en dergelijke.

 

Verkrijgbaar in maat 1 of 2 en standaard in zwart.

Ze kosten €1049,-

 

MyBarefoot Cheyenne, de Cheyenne maar dan helemaal uitgevoerd in de kleuren die jij wil!

Wil je echt iets aparts dat geweldig past bij je paard en verdere outfit, ontwerp dan zelf je eigen Barefoot!
Mail even als je een MyBarefoot wilt bestellen, dan kun je zelf een zadel ontwerpen, en vervolgens kunnen wij dat zadel speciaal voor jou gaan maken zodat je er echt mee kunt gaan rijden.

 

Ze kosten €899,-

My Barefoot Cherokee, de Cherokee maar dan uitgevoerd geheel in

Wil je echt iets aparts dat geweldig past bij je paard en verdere outfit, ontwerp dan zelf je eigen Barefoot!
Mail even als je een MyBarefoot wilt bestellen, dan kun je zelf een zadel ontwerpen, en vervolgens kunnen wij dat zadel speciaal voor jou gaan maken zodat je er echt mee kunt gaan rijden.

 

Ze kosten €1054,-