Corona:

 

Tijdens deze periode waarop de uitbraak van het Coronavirus nog niet volledig onder controle is kom ik wel op consult, ik stel echter wel de volgende voorwaarde:

 

 • Zowel ik, als uzelf en een eventuele ondersteuner zijn vrij van klachten. Meld het wanneer er klachten zijn van hoesten, koorts, niezen, kortademigheid. Wanneer ik één van deze klachten heb, zal ik het ook melden. De afspraak wordt dan verplaatst. (in dit geval kan afmelden binnen 48 uur kosteloos)

 • Max 2 personen aanwezig bij een consult (3 incl mezelf). Bij voorkeur is de 2e persoon uit hetzelfde huishouden. Deze 2e persoon helpt bij het afstellen van beugels en het aansingelen. Is er geen 2e persoon om te helpen, vraag ik u dit zelf te doen.

 • Ik geef geen handen.

 • Er wordt een afstand van 1,5m gehanteerd. Dat betekend dat iemand het paard kan vasthouden aan de andere kant van het paard als waar ik ben, óf het paard staat vast tijdens het passen van de zadels. Zorg dat we kunnen staan in een ruimte waar deze afstand goed gehanteerd kan worden.

 • Tijdens het consult wordt het zadel gecontroleerd met ruiter erop. Ik vraag dit zelf te doen onder mijn aanwijzingen, of de hulp kan dit doen.

 • Bij voorkeur een afspraak in de buitenlucht, zowel het passen van de zadels als het rijden. Heb je die mogelijkheid niet, of kan dit niet vanwege het weer: dan graag de afspraak plannen op een rustig moment en met anderen communiceren om eerder of later te komen en ruime afstand te bewaren.

 • Indien het paard op een grote stal gestald staat: overleg met de staleigenaar of er een zadelpasser mag komen. Plan de afspraak op een rustig moment en communiceer met anderen om eerder of later te komen en ruime afstand te bewaren.

 • Voor en na iedere afspraak ontsmet ik mijn handen en de gebruikte materialen. Stromend water om handen te wassen is prettig.

 • Ik geef voorkeur aan betaling via een betaalverzoek of overboeking via een bankapp en accepteer contante betaling zonder handcontact.

 

 

Ieder paard is anders en iedere ruiter ook, waardoor het lastig kan zijn om de juiste materialen voor jou en je paard te vinden. Ik kom je hier graag bij helpen! Ik heb de meeste soorten boomloze zadels en bitloze hoofdstellen op voorraad, en ik kan je adviseren wat het beste bij jullie past.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

 

Je stuurt mij een bericht via onderstaand formulier om een pasconsult aan te vragen, voor zadels, hoofdstellen of beide. Vermeld in je bericht zoveel mogelijk relevante informatie. Denk aan:

 • Wil je een consult over je huidige zadel/hoofdstel of voor een nieuw aan te schaffen zadel/hoofdstel?
 • Wat zoek je in een zadel en/of hoofdstel?
 • Waar staat het paard?
 • Zijn er bijzonderheden?

 

Ik neem contact met je op om een afspraak te maken en kan eventueel om nog wat informatie vragen.

Een zadelpasconsult duurt 90 tot 120 minuten per paard/ruiter combinatie.

 

Het is fijn als je paard gepoetst klaar staat, het hoofdstel binnen bereik ligt, en er een rij-gelegenheid in de buurt is. Ik kijk naar de bouw van je paard en je eigen bouw en zal een paar zadels voorstellen, als er een bok is kun je ook los op een aantal zadels gaan zitten. Als het zadel goed past op je paard en het is ook wat je zoekt, dan ga je een stukje rijden, bij voorkeur in alle gangen en beide kanten op. Bevalt het zadel hierna nog steeds? Dan kun je ervoor kiezen om het direct te bestellen of het een week op proef te houden en daarna te besluiten. Je bent niet verplicht om een zadel bij mij te bestellen na een pasconsult.
Kies je voor een tweedehands zadel, dan kun je ook die een week op proef krijgen. Als het zadel bevalt mag je het kopen en houden na de proefperiode.

 

Je kunt ook een pasconsult aanvragen voor je huidige boomloze zadel. Dan kijk en voel ik hoe je huidige zadel ligt. Je gaat een stukje rijden in alle gangen en ik kijk hoe je erop zit. Als het zadel goed passend is voor jullie beide hoeft er uiteraard niets te gebeuren. Ik kan je anders adviezen geven welke aanpassingen je kunt doen om het zadel beter passend te maken voor je paard of voor jezelf. Of wanneer het zadel jullie model gewoon niet is, kun je alsnog de paszadels uitproberen en zetten we het consult om naar een volledig consult.

 

Voorwaarden

 

 • Ik vraag altijd om met cap en veilig schoeisel te rijden i.v.m. de veiligheid en aansprakelijkheid, leg deze dus ergens in de buurt.
 • Het paard dient goed zadelmak te zijn. Als je paard nog niet goed is ingereden kan ik wel een zadel aanmeten, maar kun je het zelf niet uitproberen op je eigen paard. Het zadel kan dan geprobeerd worden op een ander paard als die optie er is of op een bankje of bok. Houd er dan rekening mee dat het zadel uiteindelijk anders kan aanvoelen op je eigen paard.
 • Het paard is niet kreupel en heeft geen aandoeningen waardoor het niet gereden mag worden.
 • Heeft het paard een (rug)aandoening, meld dit dan altijd vooraf. Zorg dat er een verklaring is van een behandelaar zoals een dierenarts dat het paard wel gereden mag worden.
 • Wanneer het paard afwijkend gedrag kan vertonen zoals bijten of slaan, meld dit dan vooraf.
 • Zorg ervoor dat ik de bus met paszadels in de buurt van het paard kan parkeren. Zorg als dit niet mogelijk is, voor een grote schone kruiwagen om spullen in te vervoeren.
 • Het paard is minimaal 3,5 jaar en bij voorkeur ouder.
 • Bij afmelding binnen 48 uur zijn wij genoodzaakt de consultkosten door te berekenen omdat er met routes gewerkt wordt.

 

Kosten

 

 • Zadelpasconsult €85,- incl de eerste 20 km vanaf Valkenswaard.
 • Zadelcheck huidige zadel zadel €55,- incl de eerste 20 km vanaf Valkenswaard.
 • Afstellen van een nieuwe Trekker of Ghost via mij aangeschaft €40,- incl de eerste 20 km vanaf Valkenswaard.
 • De reiskosten zijn €0,30 per km. (eerste en laatste 20 km gratis, reiskosten worden naar eerlijkheid verdeeld onder alle afspraken op die dag)
 • Bij aanschaf van een nieuw zadel (muv actie- of tweedehands zadels) via mij, ontvang je €35,- korting op het consult.

Wanneer ik verschillende consulten bij elkaar in de buurt kan plannen worden de totale reiskosten verdeeld. Onder het kopje "routes" vind je de routes terug die ik momenteel gepland heb en waar je nog bij aan kan sluiten. Staat er niks tussen bij jou in de buurt, neem gerust contact op.

Door de routes goed te combineren met elkaar, komen de reiskosten ook voor lange afstanden vaak niet boven de €30,- uit. Het betekend helaas wel dat ik afspraken die binnen 48 uur worden afgemeld wel in rekening moet brengen.

 

De aangegeven prijzen gelden voor 1 ruiter/paard combinatie, wil je een consult aanvragen voor 1 paard met meerdere ruiters of 1 ruiter en meerdere paarden, neem dan even contact op voor een prijsopgave.

Een zadel (totale combinatie) op proef kost €20,- per week. Je betaald borg over het zadel.

Het zadel en/of hoofdstel wat je op proef neemt laat ik bij je achter na een consult. Het is ook mogelijk later een zadel opgestuurd te krijgen, dan reken ik er verzendkosten bij. De verzendkosten voor het terugsturen van materialen zijn voor jezelf.

De betaalde borg krijg je uiteraard terug nadat het zadel en/of hoofdstel weer in goede staat bij mij is.


Als je een nieuwe of tweedehands zadelcombinatie (zadel + pad) via mij aanschaft krijg je de kosten van het proefzadel als korting op je aankoop en is de proefweek dus gratis.

 

Ook is het mogelijk om je eigen tweedehands boomloos zadel bij mij in te ruilen of zo aan te bieden. Stuur me informatie over het zadel met duidelijke foto's.

 

 

Betalen kan contant, via overboeking of een betaalverzoek.